Počele pripreme za Evropsko prvenstvo

Srpski tim je među prvima koji su započeli pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Kako piše košarka.rs, juče se na prvoj prozivci nije pojavio Miroslav Raduljica (još davno otkazao učešće), Nenad Krstić još nije završio formalnosti oko prelaska u CSKA, ali će uskoro doći. Što se tiče Milovana Rakovića, nagađa se šta je s njim, a u zvaničnom saopđtenju stoji: porodični problemi. Da li je odustao ili samo privremeno odsutan ne zna se još. Meni lično je interesantna priča Ivana Radenovića, koji je odustao od priprema. Do sada je dva puta bio pozivan, prošao kroz dug trenažni proces, a onda otpao. Ni ove godine nije za očekivati drugačija situacija, pa ga zato u potpunosti razumem.

Slika preuzta sa Kurir-info.rs

Iz izjava Teodosića i Veličkovića može se zaključiti da su igrači dobro raspoloženi i da se, kako tvrdi Novica,  nikoga ne plaše. Tome u korist idu i problemi koje neke selekcije imaju sa dovođenjem NBA igrača. Prvi je ovu priču pokrenuo Tony Parker, najavom da u slučaju lockouta možda neće  nastupati za Francusku. Danas se već govori o tome kako bi Francuska mogla da ostane bez i jednog NBA igrača, zbog nemogućnosti da isplati veliku sumu na ime osiguranja. Slični problemi bi mogli da očekuju i druge nacionalne selekcije koje u svom sastavu imaju NBA igrače. Međutim, niko od njih se još nije oglasio.

Za sada toliko, a u narednom periodu ću pisati o tome kako napreduju igrači, da li se očekuju neke promene u konačnom sastavu i kakvih novina ima kod ostalih selekcija. Orlovima želim uspešne pripreme, bez povreda. A za medalje, kao što je Dragan Đilas rekao, videćemo…

Advertisements

Oznake:, ,

About Boris Milosevic

borismilosevic.com You can follow @borismilosevic, connect on linkedin, or friend on facebook.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Fizičke pripreme košarkaša | Basket Blog - avgust 2, 2011

Komentariši

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s