Šta je Basket Blog?

Najjednostavnije rečeno, nalazite se na blogu koji se bavi košarkom. Mogu se naći tekstovi o košarkaškim akcijama, o različitim varijantama napada i odbrane, o običnim i neobičnim igračima, o novinama, ali i o zaboravljenim košarkaškim elementima. Možete čitati o klubovima, takmičenjima. Basket Blog je subjektivni prikaz košarkaškog sveta kroz oči jednog zaljubljenika u igru pod obručima (više na: O autoru).

Čemu sve ovo?

Svi veći mediji na ovaj ili onaj način zavise od nekog. U takvoj situaciji dovodi se u pitanje cilj njihovog postojanja i razlog zašto je neko/nešto predstavljeno na određeni način. Nezavisni blogovi (relativno) nemaju taj problem. Na ovom i njemu sličnima se nalaze mišljenja i komentari o određenim temama, koji predstavljaju (ili bi trebalo da su) razmišljanje autora. Vi se sa time možete složiti ili ne, ali poenta je videti kako drugi razmišljaju.

Šta ja imam od ovoga? Finansijski ništa. Ali imam nešto u šta mogu upreti prstom i reći: „ovo sam ja uradio“. Uz to, radim nešto što volim. S obzirom da košarku aktivno pratim godinama, uspeo sam da naučim svašta. Ne kažem da je mnogo, ali nekome može biti korisno. I to mi je osnovni cilj.

Logično je da se sada pitate: zašto biste mi verovali? Nemam nikakav ekstremno jak argument. Svi tekstovi su potkrepljeni relevantnim izvorima, sve napisano je ispraćeno video materijalom, radi lakšeg razumevanja. Ako želite da naučite nešto, na pravom ste mestu. Ako želite da podelite ono što znate, na pravom ste mestu. Ako samo volite košarku i želite da se povežete (ili konektujete, svejedno) sa sličnima, na pravom ste mestu. Deliti znanje, razmišljanje i iskustva, to je cilj!